Ukrán tábornok: Ukrajna nem fogja tudni legyőzni Oroszországot a csatatéren

Ukrajna nem fogja tudni legyőzni Oroszországot a csatatéren, és az 1991-es határokhoz való kijutás sem vet véget a háborúnak, amelynek megállapodással kell befejeződnie – jelentette ki Vadim Szkibickij vezérőrnagy, a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályának helyettes vezetője a The Economist című brit lapnak adott interjújában.

A tábornok elmondta: nem lát lehetőséget arra, hogy Ukrajna megnyerje a háborút a csatatéren. Szerinte még ha a fegyveres erők vissza is tudnák szorítani az orosz csapatokat a határokhoz, az nem állítaná meg a háborút. Mint megjegyezte, az ilyen háborúk csak szerződésekkel érhetnek véget. Mindkét fél „előnyös pozícióra” törekszik a lehetséges tárgyalások előtt – mutatott rá.

„Az érdemi tárgyalások legkorábban 2025 második felében kezdődhetnek meg. Addigra Oroszországnak komoly ellenszélekkel kell szembenéznie. Az orosz katonai termelési kapacitás nőtt, de 2026 elejére eléri a csúcsát anyag- és mérnökhiány miatt. A végén mindkét fél fegyver nélkül maradhat” – vélekedett Vadim Szkibickij. (karpat.in.ua / rbc.ua)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !