Két borsodi férfi rendszeresen kijárt Ausztriába lakóházakat feltörni

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt, akik rendszeresen kijártak Ausztriába lakóházakat feltörni, vagyoni értékeket eltulajdonítani és az egyik vadászházból gépkarabélyt hoztak el, hozzátartozó tárakkal.

A vádirat szerint a vádlottak 2022 nyarán rendszeresen kijártak gépjárművel Ausztriába, lakóházakat feltörni, vagyoni értékeket eltulajdonítani. 2022 július végén a reggeli órákban az egyikük személyautójával Ausztriában egy Fertő-tó közeli településen közlekedtek, amikor megláttak egy vadászházat. Az útról letérve az épülethez mentek, az ablakot befeszítetté, így bejutottak az ingatlanba, ahol találtak egy nyitott kartonpapír dobozba csomagolt gépkarabélyt. Más vagyontárgyakat is elvittek volna, azonban észrevették, hogy egy jármű tart az épület irányába. Ekkor a gépkarabélyt két darab tárral, egy tártesttel, valamint tárfékkel és rúgóval, további három darab puffer tölténnyel az autójukba rakták és az érkező járművet kikerülve elhagyták a helyszínt, Magyarországra utaztak egy borsodi településre.

A vádlottak által megszerzett gépkarabély lőfegyvernek minősül, míg a tárak lőfegyverdarabnak sem, a puffertöltények pedig lőszerelemnek sem minősülnek.

A vádlottak lőfegyver megszerzésére, tartására vonatkozó engedéllyel nem rendelkeztek, a gépkarabélyt a borsodi településen egyikük hozzátartozójának ingatlanán elrejtették.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottak közül az egyik vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől gyakorlásától eltiltást indítványozott, míg a másik vádlott vonatkozásában az ügyészi indítvány felfüggesztett börtönbüntetés pártfogó felügyelet egyidejű elrendelésével.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !