Több mint 13 év fegyházra ítéltek két kidobót, akik 23 évvel ezelőtt megöltek egy ittas fiatalt

Nem jogerősen 13 év és 6 hónap fegyházra ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a két férfit, aki 23 évvel ezelőtt eszméletlenre vert, majd a sínekre fektetett egy fiatalt; az áldozatot halálra gázolta egy vonat.

Sárközy Szabolcs sajtószóvivő az MTI-vel közölte: a két férfi kidobóként dolgozott egy kecskeméti diszkóban. Egyikük ma 48, a másik 50 éves.

Az áldozat 2000. október 1-jén, a 24. születésnapja előtti hajnalban ittasan tért be a szórakozóhelyre. Az ügy másodrendű vádlottja a tánctéren vitatkozni és dulakodni kezdett vele, aztán ököllel, majd viperával is megütött.

Miután odaért az elsőrendű vádlott, az ittas férfit a diszkó főbejáratához kísérték, közben többször megütötték. Onnan az elsőrendű vádlott és egy harmadik, azóta elhunyt kidobó a belváros felé vezette a bántalmazástól és ittassága miatt tényleges védekezésre képtelen fiatalt.

Az elsőrendű vádlott viperával ráütött a fiatal fejére, aki a koponyacsont-törésektől a földre rogyott, miközben megérkezett a másodrendű vádlott is.

A kidobók, hogy elkerüljék a felelősségre vonást, úgy döntöttek, hogy a magatehetetlen fiatalt a közeli sínekre fektetik, hogy a bántalmazást vonatbalesetnek álcázzák. A magára hagyott fiatalt halálra gázolta egy vonat.

A két férfi ellen előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség. A Kecskeméti Törvényszék ítélete nem jogerős, a vádlottak letartóztatását a bíróság fenntartotta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !