Tévedésből rossz házba tört be, a szomszédtól követelt pénzt egy maszkos-késes támadó Csornán

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki egy 18.5 cm pengehosszúságú késsel, arcán maszkkal betört egy házba azért, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.

A vádirati tényállás szerint a 29 éves férfi csuklyát húzott a fejére, maszkot az arcára, magához vett egy kést és egy vascsövet, majd este betörte egy csornai ingatlan bejárati ajtaját. A házban a sértettől pénzt kezdett követelni, amit a sértett barátnőjének adott, szerinte, vagy a dolgot, amire adta. A sértett mellett megijedt a szintén az ingatlanban tartózkodó felesége is, aki az ablakon kimászva értesítette a rendőrséget.

Mialatt a nő a rendőrséget hívta, a férfi tájékoztatta az elkövetőt, hogy nem ő az a személy, akinek a becenevét emlegeti, feltehetően tévedés történt, a keresett személy a szomszédban lakik. Az elkövető elhagyta az ingatlant, és átment a szomszédba. Bemászott a kerítésen, majd az udvaron találkozott a személlyel, akit keresett. Innen rövid szóváltást követően a sértett a saját otthonába bemenekült, ezt követően pedig barátnőjével együtt kiugrottak a ház ablakán, és szintén hívták a rendőrséget.

A vádlott ez alatt a második ház bejárati ajtaját is betörte, több helyen, majd az ingatlanban összekészített 1 500 000 forint értékben arany ékszereket.

A vádlott az értékeket végül elvinni nem tudta, a rendőrség tetten érte.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit – akinek előző szabadságvesztésének utolsó napja 2023. április 30. napja volt – két rendbeli minősített önbíráskodással és két rendbeli minősített magánlaksértéssel vádolta meg. Vele szemben 18 év szabadságvesztés is kiszabható.

A férfi jelenleg egy másik ügyben kiszabott, újabb jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

Az ügyben a nyomozást a Csornai Rendőrkapitányság rendőrei végezték el. 

Az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !