Szolgálaton kívüli határvadász mentette meg egy kamionsofőr életét az 5-ös főúton

Családjával együtt Szegedről hazafelé tartva Szatymaz irányába közlekedett az 5. számú főúton Magyar Zsolt hv. őrvezető, a Készenléti Rendőrség Csongrád-Csanád megyei határvadásza. Egy kisteherautó mögött haladva látta, hogy a kettőjük előtt közlekedő kamion egy körforgalomból kihajtva a jobb oldali vízelvezető árokba csúszik. A sofőr vélhetően rosszul lett - olvasható a rendőrség oldalán.

Nem habozva azonnal megállt autójával, ahogy leparkolt a kisteherautó is. Mind ő, mind a másik sofőr a teherautóhoz rohantak. A határvadász és segítője kiemelte a férfit a vezetőfülkéből, majd a földre fektették. Miután az őrvezető látta, hogy a sofőr eszméletlen, ellenőrizte a férfi légútjait, majd végtagjait vizsgálta át, hogy nincs-e valamelyik eltörve. A sofőr ugyan lélegzett, majd magához is tért, de sokkos állapotban volt, kommunikálni nem lehetett vele. Zsolt meglazította a férfi ruházatának felső részét, majd stabil oldalfekvésbe helyezte. Miközben a kisteherautó egyik utasa értesítette a 112-t.

Alig telt el néhány perc, és a helyszínre érkezett egy másik egyenruhás is, a Szegedi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, és ő is a sofőr segítségére sietett. Mire a mentők kiértek, a férfi már eszméleténél volt, és kommunikálni is lehetett vele. A mentősök elmondása szerint vélhetően stroke-ot kapott. Azonnal kórházba szállították. A határvadásznak és segítőinek megköszönték a szakszerű intézkedést, amivel vélhetőleg a férfi életét mentették meg.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !