Drogszállítmányt kapcsoltak le a ferihegyi repülőtéren

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatósága jelezte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának (KR NNI), hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy Spanyolországból érkezett földi szállítmányt ellenőriztek, aminek során drogot találtak. A küldemény három csomagjának mindegyike zöld növényi törmeléket rejtett. Az össztömege pedig közel 20 kg-ot nyomott. Az igazságügyi vegyész szakértő előzetes véleménye szerint az anyag marihuána.

Így az NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói azonnal akcióba is lendültek, hogy minél hamarabb kiderítsék és elfogják a küldemény címzettjét. A gyors reagálás meg is hozta az eredményt, pár óra elteltével már kattant is a bilincs egy 26 éves budapesti férfi kezén. B. Gábor autójában a rendőrök találtak további két bőröndöt, amikben összesen 25 vákuumcsomagban több mint 30 kg marihuána lapult.   

Amikor a férfi lakását a nyomozók átkutatták, ott további kábítószereket, illetve mérlegeket, mobiltelefonokat és SIM-kártyákat találtak, de még kriptovalutákkal kapcsolatos iratokat és eszközöket is. Ezeket a reptéren és az autóban talált mintegy fél mázsa droggal együtt szintén lefoglalták.

A budapesti férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit időközben a bíróság el is rendelt.

Az NNI kábítószer bűnözés elleni nyomozói tovább folytatják a nyomozást annak érdekében, hogy kiderítsék, a szállítmány kitől érkezett, illetve B. Gábor a drogot kinek akarta eladni. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !