Szociális munkásra támadt egy hajléktalan férfi Kecskeméten, de nem ez volt az egyetlen bűne

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 50 éves kecskeméti férfinak, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, könnyű testi sértéssel, rongálással, valamint garázdasággal gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy betondarabbal betörte egy kecskeméti szociális intézet ajtaját. A férfi egy másik betondarabbal az éppen ott tartózkodó szociális munkás kocsiját rongálta meg, úgy, hogy a lepattanó betondarab egy másik gépjárműben is kárt okozott. A férfi ezt követően a helyszínre érkező szociális munkásra támadt, megrángatta, haját megtépte, földre lökte, melynek következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. 

Az így okozott kár összege közel 1 000 000 forint.

A nyomozóhatóság azzal is gyanúsítja a férfit, hogy a kecskeméti könyvtár előtt meglátta két ismerősét - egy férfit és egy nőt -, akikre - féltékenységből - rátámadt, a nőt nagy erővel arcon ütötte, míg a férfi kezéből kicsavarta a járás segítő botját.

A bíróság a büntetett előéletű, hajléktalan életmódot folytató férfi letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

A bíróság döntése ellen a férfi és a védője fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !