Letöltendőt kapott az élettársát, munkatársát fagolyóval verő és légyfogós játékra kényszerítő férfi

A Tatabányai Járásbíróság nyilvános, folytatólagos tárgyaláson hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki rendszeresen fenyegette és bántalmazta élettársát. A bíróság a vádlottat folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette, folytatólagosan elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete, valamint személyi szabadság megsértésének bűntette miatt halmazati büntetésül 1 év 3 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A megállapított tényállás szerint a sértett és a vádlott egy tatabányai családi házban éltek. 2021 áprilisától a vádlott egyre agresszívebbé vált, dühkitörések, furcsa viselkedés jellemezte, élettársát mindenért megalázta, szidalmazta. Rendszeresen megfenyegette azért, mert nem akart az ő tanítása mellett küzdősportot tanulni, majd miután a házba befogadta korábbi munkatársát, a másik sértettet, féltékenységből megöléssel fenyegette meg élettársát.

2021. április második felétől rendszeresen bántalmazta a sértettet, harcművészeti tevékenységhez használt eszközökkel ütötte meg, illetve rugdosta őt. Amikor a sértett távozni akart a vádlottól, egy fanyélre zsinórral erősített fagolyóval homlokon ütötte, majd kirúgta a lábát, melynek következtében a sértett elesett és elvesztette az eszméletét. Ezután a vádlott a földön fekvő sértettet tovább ütlegelte, a hajánál fogva berángatta a házuk teraszára, ahol egy székre ültette, egy síbottal a hátára ütött, és felrúgta a székkel együtt. 

A vádlott több alkalommal bezárta a sértettet, a kulcsot elvette, a nőt napokig munkába sem engedte. 2021. május 13-án a sértettet a konyhaasztal lábához bilincselte, és 15-20 percen keresztül nem engedte el. A férfi sértettet szintén az asztal lábához bilincselte, letérdepeltette, és az általa megszabott "légyfogó játékra" kényszerítette. A vádlott a bilincs levételének időpontját attól tette függővé, hogy a vádlott mikor tud egy legyet elkapni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !