Szerelmet és közös jövőt színlelve kihasználták egy pétfürdői nő jóhiszeműségét, több millió forintot csaltak ki tőle

Egy pétfürdői nő tett bejelentést a rendőrségre, hogy csalás áldozata lett. Az interneten keresztül megismerkedett egy férfival idén februárban, aki szerelmet és közös jövőt színlelve kihasználta jóhiszeműségét. Rávette arra, hogy hiteleket vegyen fel és a pénzt odaadja neki - közölte a rendőrség. 

Az elkövető első ízben lakásfelújítás ürügyén vetetett fel a hölggyel 4 millió forintot, és 47 éves társával együtt el is kísérték a bankba. Ezután elhitették vele, hogy a férfi börtönbe került, és az ügyvédi költségekre további pénzre van szükségük. A sértett ismét hitelt igényelt egy másik pénzintézetnél. Végül meggyőzték, hogy hitelei finanszírozása érdekében pétfürdői ingatlanját adja el áron alul, majd a ház árát különböző ürügyekkel kicsalták tőle. A sértettnek közel 35 millió forint kárt okoztak.

A széles körű adatgyűjtés eredményeként a várpalotai nyomozók azonosították az elkövetőket, ésdunaújvárosi otthonukban elfogták mindkét tettest. Ezután előállították, és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozó hatóság kezdeményezte letartóztatásukat az ügyészségen.

Jelentős kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ellenük.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !