Prostitúciós tevékenységre kényszerítettek egy 13 éves lányt

A Tatabányai Törvényszék a 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, szexuális cselekmény végzése céljából, a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva elkövetett kényszermunka és emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben hozott ítéletet hat vádlottal szemben.

A bíróság az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, valamint szexuális visszaélés bűntette miatt hat év fegyházbüntetésre, hat év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan tevékenységtől, amelynek keretében 18 év alatti személlyel foglalkozna.

A bíróság a másodrendű vádlottat, mint visszaesőt társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt hat év fegyházbüntetésre, valamint hat év közügyektől eltiltásra, a harmadrendű vádlottat, mint visszaesőt bűnsegédként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt hat év fegyházbüntetésre, valamint hat év közügyektől eltiltásra, a negyedrendű vádlottat kerítés bűntette miatt egy év – végrehajtásában három évre felfüggesztett – börtönbüntetésre, az ötödrendű vádlottat szexuális visszaélés bűntette és gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt kettő év börtönbüntetésre, ötszáz napi tétel, napi tételenként kettőezer forint, összesen egymillió forint pénzbüntetésre ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan tevékenységtől, amelynek keretében 18 év alatti személlyel foglalkozna. 

A bíróság a hatodrendű vádlottat gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt kettő év – végrehajtásában öt évre felfüggesztett - börtönbüntetésre, valamint kettőszázötven napi tétel, napi tételenként négyezer forint, összesen egymillió forint pénzbüntetésre ítélte. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, valamint az ötöd- és hatodrendű vádlottak három napot tartottak fenn a jogorvoslati nyilatkozatuk megtételére. Az első, valamint a harmadrendű vádlottak és védőik felmentésért, a másodrendű vádlott szintén felmentésért jelentettek be fellebbezést. A negyedrendű vádlott tudomásul vette az ítéletet. A negyed-, az ötöd- és a hatodrendű vádlottak védői nem voltak jelen az ítélethirdetésen. 

A megállapított tényállás szerint az elsőrendű és harmadrendű vádlott férfi, valamint a másodrendű vádlott nő egy Tatabányához közeli településen befogadta a gyermekotthonból szökésben lévő 13 éves sértettet, akit lakhatásért és ellátásért cserébe prostitúciós tevékenység folytatására bírtak rá. Az I. rendű vádlott ebben az időszakban a sértett beleegyezésével maga is többször végzett szexuális cselekményt a lánnyal. 

A másodrendű vádlott megkérte volt férjét, a negyedrendű vádlottat, hogy segítsen olyan személyt találni, aki pénzért igénybe venné az ideiglenesen náluk lakó sértett szexuális szolgáltatásait. Találkozót beszéltek meg a férfi ismerősével, az V. rendű vádlottal, akivel a sértett találkozott és pénzért cserébe szexuális szolgálatást nyújtott nekik. 

A másodrendű vádlott ezután telefonon felhívta régi ismerősét, a VI. rendű vádlottat, akinek ő maga is rendszeresen nyújtott szexuális szolgáltatást anyagi ellenszolgáltatás fejében, és felajánlotta, a vádlott pedig elfogadta, hogy pénzért a sértettel is végezhet szexuális cselekményt. Az V. rendű és a VI. rendű vádlottak tudták, hogy a sértett a 14. életévét még nem töltötte be.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !