Magyar Péter feljelenti Orbán Viktort

„A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért” – olvasható Magyar Péternek, a Tisza Párt EP-listavezetőjének a Facebook-posztjában.

Mint írta, a miniszterelnök, a pártja és a propagandistái hetek óta azzal kampányolnak, hogy az ellenzéki politikusok háborúpártiak, most már óriásplakátokon és videó hirdetésekben is ezt terjesztik. 

"A TISZA Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak. Se háborút nem akarnak, se fegyverszállítást. Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért." - tette hozzá.

"Miniszterelnök Úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé!" - írta Magyar Péter.

Büntető törvénykönyv 226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást 

(a) aljas indokból vagy célból, 

b) nagy nyilvánosság előtt, vagy 

c) jelentős érdeksérelmet okozva követik el.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója oda is kommentelt a Magyar Péter bejegyzése alá: „Kedves Péter! Nem vagy Te nyeretlen kétéves, tudod, hogy hogyan megy ez: azt, hogy háborúpárti vagy-e, vagy sem, nem Te döntöd el, hanem a finanszírozóid és a futtatóid. S az a rossz hírem van számodra, hogy ők bizony mind háborúpártiak. Nem kicsit, nagyon. És bizony nem a menő napszemüveged miatt támogatnak Téged sem (ne haragudj, ha ezzel fájdalmat okozok), hanem azért, hogy végrehajtsd majd a parancsaikat. Úgyhogy tök mindegy, hogy mit mondasz, Te is háborúpárti leszel, illetve már most is az vagy. De ne aggódj, a magyarok nem fogják engedni, hogy a döntés a Te kezedbe kerüljön. Gát épül, árhullám levonul, aztán viszlát! Addig is jó hergelést! Üdv, Balázs”

Válaszul Magyar Péter csak ennyit reagált: "a humor nem jobboldali műfaj Balázs."

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !