Lőfegyverrel és téglával esett egymásnak két helyi család több mint húsz tagja Tiszafüreden

A Szolnoki Törvényszék ítéletet hozott annak a két 39 éves férfinak a büntetőügyében, akik két helyi család több mint húsz tagja között Tiszafüreden, a nyílt utcán kitört, kődobálásba és lövöldözésbe torkollt utcai perpatvar során követtek el bűncselekményeket. 

A bíróság közleménye szerint egyikük, az ügy büntetett előéletű elsőrendű vádlottja előbb megpróbált erőszakkal bejutni a másik család házának udvarára, majd egy téglával, 3-4 méterről arcon dobta az odabenn álló egyik férfit, aki többszörös, darabos orrcsonttörést szenvedett. Ezalatt társa, az ügy büntetlen előéletű másodrendű vádlottja legalább kétszer egy fegyvernek látszó tárggyal a levegőbe lőtt.

Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emelt vádat. A bíróság 6 tárgyalást tartott, majd az utolsón ítéletet hozott. Az elsőrendű vádlottat súlyos testi sértés, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint magánlaksértés vétségének kísérlete miatt 1 év 10 hónap börtönre ítélte, 3 évre eltiltotta a közügyektől, és két korábbi, összesen 3 év felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtását is elrendelte. Társát, a másodrendű vádlottat bűnsegédként, csoportosan, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. 

A döntést az ügyészség, valamint a másodrendű vádlott és védője tudomásul vette, így az ítélet a másodrendű vádlott vonatkozásában jogerőre emelkedett. Az elsőrendű vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, így az ügy az ő vonatkozásában másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !