Kárpátalján a határőrök agyonlőttek egy férfit, aki megpróbálta elhagyni Ukrajnát

Kárpátalján a határőrök agyonlőttek egy férfit, aki illegálisan próbált elmenekülni Ukrajna területéről – számolt be a Sztrana értesüléseire hivatkozva az Index.

"Szerdán este 21:00 órakor a Rahói járásban található Lukij falu melletti erdőben a határőrök különítménye nem messze az államhatártól egy ismeretlen férfit vett észre. Az elkövető elfogása érdekében a határőrök több figyelmeztető lövést adtak le. Később, a helyszín átvizsgálása során a férfit lőtt fejsérüléssel találták meg. Kiderült, hogy egy 1983-as születésű dnyipropetrovszki lakosról van szó" – mondta a forrás. Hozzátette azt is, hogy a hatóságok ellenőrzéseket folytatnak ennek a ténynek az ügyében.

Az ukrán Állami Nyomozóhivatal (SZBI) az RBK Ukrajina megkeresésére válaszolva megerősítette:  Kárpátalján, az ukrán-román határon egy határőr agyonlőtt egy felnőtt férfit, aki éppen Romániába akart volna átszökni. A határőrt a rendfenntartó erők őrizetbe vették, az ügyben büntetőeljárás indult.

Az SZBi közlése szerint az eset még május 15-én, szerdán 19 óra körül történt.  Az előzetes vizsgálati adatok szerint a határőrség katonái járőrözés közben észrevettek egy férfit, aki a román határ felé tartott. A férfi a határőrök felszólítására nem állt meg, és futni kezdett.

Az SZBI megállapította, hogy a szökevény üldözése közben a határőrök több figyelmeztető lövést adtak le szolgálati fegyvereikkel. A férfi holttestére később lőtt fejsérüléssel bukkantak rá.

Az áldozat 39 éves volt és Dnyipró városából származott. Az útlevele, valamint kempingfelszerelés is volt nála. A helyszínre érkező rendfenntartók kihallgatták a határőröket, és lefoglalták az áldozat tárgyait, valamint a fegyvereket.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !