Hárman megvertek egy jegyellenőrt a 6-os villamos megállójában

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben három férfit csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádol az ügyészség.

A vádirat szerint a terheltek a 6-os villamoson utaztak, amikor a jegyellenőrként dolgozó sértett odament hozzájuk és elkérte tőlük a jegyeiket, bérleteiket. A vádlottaknak nem volt érvényes jegyük, ezért azt mondták az ellenőrnek, hogy a következő megállónál leszállnak vele és „megmutatják” neki.

A megállóban az I. és II. rendű terhelt fenyegette és trágár szavakkal szidta a sértettet, majd a II. rendű megrúgta, az I. rendű pedig ököllel arcon ütötte őt. Amikor a sértett elszaladt a fiatalkorú III. rendű vádlott utána futott és mikor utolérte ököllel arcon ütötte. A sértettnek sérülése nem keletkezett.

Az ügyészség a terhelteket csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja.

A bíróság csak a III. rendű vádlott vonatkozásában tudta megtartani az előkészítő ülést. Az ügyészség a terhelt bűnösségének beismerése esetére 1 év 8 hónap próbára bocsátás kiszabását indítványozta azzal, hogy a próbaidő alatt a fiatalkorú vádlottnak pártfogó felügyelet alatt kell állnia. 

A vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, mely nyilatkozatot a bíróság elfogadta, így bizonyítási eljárást nem folytatott le és a felszólalásokat követően ítéletet hirdetett, amelyet a vádirati tényállásra alapozott.

A bíróság a III. rendű terheltet bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és 1 év 8 hónapra próbára bocsátotta, amely időtartam alatt a terhelt pártfogó felügyelet alatt áll. 

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, a terhelt fiatal korát, a bűntett elkövetésének beismerését, továbbá a tárgyaláshoz való jogról történő lemondást. Súlyosító körülmény volt a társtettesi elkövetési magatartás. 

A bíróság ezeken felül figyelembe vette, hogy a terhelt a bűncselekmény elkövetésekor még nem töltötte be a 14. életévét, ezért vele szemben csak intézkedést lehetett alkalmazni.  

Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !