Halált okozott a kontár villanyszerelő, egy 44 éves nő tisztálkodás közben végzetes áramütést szenvedett

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfi ellen. Az elkövető végzettség hiányában vállalta el egy családi ház villanyszerelési munkálatait, és szakszerűtlen munkája utóbb a megbízója halálát okozta. 

A vádirat szerint a férfit ismerőse megkérte, hogy szerelje meg az otthonában lévő villamoshálózatot. A vádlott bár szakirányú végzettséggel nem rendelkezett, mégis elvállalta a munkát.

A villanyszerelés során szabálytalan javításokat és bővítéseket végzett a fürdőszobában található villanybojleren, majd amikor a sértett szólt neki, hogy „csíp a víz”, a vádlott a bojler földelését kiiktatta. A szakismeret hiányában elvégzett munkálatokat követően a vádlott az elektromos hálózat ellenőrzését sem végezte el.

Pár nappal később az elektromos rendszerben fennálló feszültség a fém hálózatban - így a fürdőszobában lévő szanitereken is - megjelent, melynek következtében a 44 éves nő tisztálkodás közben halálos áramütést szenvedett.

A büntetlen előéletű, a cselekmény elkövetését beismerő és megbánó férfit halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolta meg az ügyészség. Vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a férfit fogházbüntetésre, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel, továbbá tiltsa el őt a foglalkozás gyakorlásától és kötelezze a közel milliós bűnügyi költség megfizetésére.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !