Halálra gázolta volt élettársa új párját egy férfi Székesfehérváron

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi gépkocsival elütötte volt élettársa új párját, aki ennek következtében meghalt.

A tényállás szerint a vádlott élettársi kapcsolata megromlott, ezért 2017 májusában elköltözött a családjától. A volt élettársa néhány hónap múlva új kapcsolatot létesített, s a férfi odaköltözött hozzá a székesfehérvári lakásba. A vádlott tudomással bírt a kapcsolatról, amit nehezen viselt, a nőt képtelen volt elengedni, többször indulatos, trágár üzenetekkel, hívásokkal zaklatta.

A férfi 2021. június 1-én autóval hazavitte a gyermeküket, majd a környező utcákban körözve figyelte a környéket. Egy idő múlva a sértett megjelent, majd sietős léptekkel a vádlott személygépkocsija felé indult. Amikor az úttesten haladt, a vádlott felé kanyarodott, intenzív gyorsításba kezdett, és elütötte.

A sértett szakszerű orvosi kezelés ellenére néhány nap múlva belehalt a sérüléseibe.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat emberölés bűntette miatt 10 év börtönbüntetésre, 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, enyhítésért jelentettek be fellebbezéseket.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlott bűnös, vele szemben hosszabb tartamú büntetés kiszabása szükséges.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !