Egy testvérpár prostitúcióra kényszerített egy fiatal lányt Magyarországon

Társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy testvérpárt. A két férfi prostitúcióra kényszerített egy fiatal nőt - tudatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-vel.

A Győri Ítélőtábla - egyetértve az ügyészi indítvánnyal - helybenhagyta az első fokon eljáró Szombathelyi Törvényszék határozatát.

A tényállás szerint az idősebb testvér 2021 februárjában ismerkedett meg a 19 éves sértettel, akinek nem volt megfelelő családi és egzisztenciális háttere.

A férfi azt hazudta neki, hogy elhagyja miatta a családját és együtt lesznek. Végül akarata ellenére Sopronba vitte a fiatal nőt. Iratait elvette, majd többször megverte, hogy engedelmeskedjen neki.

Egy internetes oldalon a testvérpár szexuális szolgáltatás nyújtásáról hirdetést adott fel. Apartmanokat béreltek több városban, ahol a megfélemlített lánynak prostituáltként kellett dolgoznia, a keresetét pedig elvették tőle.

A sértettnek végül 2021. április 30-án egy szolgáltatást igénybe vevő segítségével sikerült megszöknie egy szombathelyi apartmanból.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !