Egy baltával indult megölni volt élettársát egy Pest vármegyei nő

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki egy baltával indult megölni volt élettársát.

A vádirati tényállás szerint a Ráckevei járás egyik kistelepülésén élő nő húsz évig volt élettársa a sértettnek, akitől két gyermeke született. Miután szakítottak a vádlott férjhez ment, de a kisebbik gyermeket a korábbi élettársa nevelte, és kérelmezte a tartásdíj megállapítását. A nő nem fizetett, emiatt büntetőeljárás folyt ellene.

A bűncselekmény napján a vádlott megjelent egy ráckevei végrehajtói irodában azért, hogy hátralék összegét megérdeklődje. A tájékoztatást azonban félreértelmezve úgy értette, hogy több mint egymillió forintot kellene megfizetnie. Ezt a nő közölte a férjével és mindketten indulatosak lettek.

A férj pár nappal később az otthonukban ittas állapotban egy késsel fenyegetődzni kezdett azzal, hogy a sértettet meg fogja ölni. Ekkor a nő elvette a kést és felhívta a rendőrséget. Közölte, hogy jöjjenek ki, mert le fogja szúrni volt élettársát. A rendőröknek a férj elmondta, hogy valóban meg akarja ölni a sértettet, ezért őt elő akarták állítani. Ekkor a vádlott bezárta a ház ajtaját azért, hogy a férjét ne tudják előállítani.

Miután a rendőröknek a bent tartózkodók mégis kinyitották az ajtót a nő közölte, hogy "nem baj, akkor majd megold mindent". A kerékpárja kosarába tett egy 82 cm hosszú baltát és a biciklit tolva megindult az utca felé. Egyidejűleg közölte a rendőrökkel, hogy "pontot tesz az ügy végére", és megöli volt élettársát. A rendőrök megfogták a vádlott kerékpárját és elvették tőle a baltát. Ekkor a nő kijelentette, hogy ezzel őt nem tarthatják vissza, mindenképpen meg fogja ölni a sértettet. Erre a rendőrök őt is előállították, de még annak során is azzal fenyegetődzött, hogy amikor elengedik befejezi amit tervezett.

A Pest Vármegyei Főügyészség a nővel szemben emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !