Bejelentette, hogy oltják az izét

A rendőrök Kisgörbőn intézkedtek egy 20 éves férfival szemben, aki nem is emlékezett rá, hogy tárcsázta a 112-es segélyhívót - közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Járőrök jelentek meg május 17-én Kisgörbőn, egy családi háznál, mivel 22 óra 26 perckor egy férfi bejelentést tett a hívásfogadó központba, majd elérhetetlenné vált.

„Bocs, most leteszem, mert elkezdjük oltani az izét…” Majd kétszer is elismételte a címet.

A rendőrök azonnal megjelentek a helyszínen, ahol kiderült, hogy a bejelentésnek nem volt valóságalapja. A házhoz tartozó melléképületben azonosították a név nélküli telefonálót, akinek több ügye is van gyújtogatás és valótlan bejelentés miatt.

A 20 éves fiatalemberrel szemben segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő igénybevétele miatt indult szabálysértési eljárás.

A segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő használata és a valótlan bejelentés is szabálysértésnek minősül, az elkövető elzárással vagy pénzbírsággal sújtható. Az indokolatlan hívások túlterhelhetik a rendszert, veszélybe sodorva azoknak az életét, akik valóban a rendőrség, a mentőszolgálat vagy a katasztrófavédelem segítségére szorulnak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !