Végzetes pofont kapott egy 80 éves férfi Somogyban, mert puszit dobott egy fiatal nőnek

A Somogy Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki úgy pofon ütött egy idős férfit, hogy az hanyatt esve halálos sérülést szenvedett.

A vádirat lényege szerint a férfi egy Marcali környéki község fagyizójában múlatta az időt a baráti társaságával, köztük fia barátnőjével és annak leánytestvérével. Ekkor ugyancsak a vendéglátóhelyen tartózkodott a 80 éves sértett, aki a vádlotthoz hasonlóan szeszes italt fogyasztott.

A sértett a délután a mosdóból tért vissza az asztalához, amikor a vádlott társasága mellett elhaladva „puszit dobott” az ott ülő egyik fiatal nőnek. A vádlottat feldühítette a sértett magatartása, ezért utána ment a benti helyiségbe, ahol kérdőre vonta az idős férfit, majd tenyérrel arcon ütötte. Az ütéstől a sértett hanyatt esett és a fejét a cukrászda kövezetébe ütötte.

Ezt követően a vádlott hiába próbálta magához téríteni az eszméletlen állapotban lévő sértettet, az idős férfi a bántalmazással összefüggésben elszenvedett sérülés következtében a kórházba szállítását követően elhunyt.

A Somogy Vármegyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !