Szíven szúrta a tolvaj a szemtanút Budapesten

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 9 év 6 hónap börtönbüntetés súlyosítását indítványozta azzal a lopáskor tettenért férfival szemben, aki szíven szúrta a sértettet.

A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint az elkövető egy budapesti társasház földszinti lakásának erkélyére bemászott, és onnan egy 2398 forint értékű halkiszedő hálót vitt el. A lopást a közeli emeletes házból látta a sértett, aki az elkövető után ment, és az utcán a felszólításaival igyekezett a rendőrség kiérkezéséig visszatartani. A férfi azonban nem tudta a terheltet feltartóztatni, aki hirtelen megállt, visszafordult, és egy késsel szíven szúrta a szemtanút, majd a helyszínről elmenekült. A sértetthez egy járókelő mentőt hívott, kórházba szállították, ahol azonban életét vesztette.

A Fővárosi Törvényszék az elkövetőt emberölés bűntette miatt 9 év 6 hónap börtönbüntetésre, és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész a szabadságvesztés tartamának felemeléséért, a terhelt és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett. 

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta.

Az elkövető letartóztatásban várja büntetőügye másodfokú befejezését.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !