Törött sörösüveggel szúrta nyakon vendégét a részeg kocsmáros Nógrádban

A Nógrád Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat egy kocsmáros ellen, aki egy veszekedés során törött sörösüveggel nyakon szúrta vendégét.

A vádirat szerint egy nógrádi presszó teraszán az ittas kocsmáros egy szintén ittas vendégével összeveszett. A férfi a veszekedés hevében felkapott egy sörösüveget, az asztalhoz vágta, majd a törött üveggel az áldozatát arcon és nyakon szúrta.

A szúrás következtében az életveszélyes sérülés lehetősége fennállt.

Az elkövető ittas volt, az önhibából eredő ittasság azonban nem mentő, hanem súlyosító körülmény, hiszen az alkohol hatása közismert, ezért aki szeszes italt fogyaszt, számolnia kell azzal, hogy lerészegedve nem ura magának – tettéért ezért minden ittas bűnelkövető teljes büntetőjogi felelősséggel tartozik.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt emelt vádat. A vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint kötelezze a felmerült 198 869 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !