Életveszélyesen megsérült a Salgótarjánban ittasan száguldozó robogós (videó)

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves férfi ellen, aki ittasága miatt a megengedett sebességnél gyorsabban és figyelmetlenül vezette a robogóját, emiatt balesetet okozott, melyben súlyosan megsérült.

A vádirat szerint a 42 éves férfi Salgótarjánban ittasan, érvényes jogosítvány nélkül vezette a segédmotoros kerékpárját. Csaknem 70 km/h sebességgel száguldozott a városban, amikor nem vett észre egy parkolóba bekanyarodó gépkocsit, és az autó mögül érkezve annak fékezés nélkül nekiütközött, majd lerepült a motorjáról és nekicsapódott egy másik ott parkoló autónak.

A vétlen jármű vezetője és utasa nem szenvedett sérülést, a vádlottat azonban életveszélyes állapotban szállították kórházba. A  baleset során - a személyi sérülésen túlmenően -  tetemes anyagi kár is keletkezett négy személygépkocsiban.

Az ügyészség a 42 éves férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, és vele szemben pénzbüntetés kiszabására, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !