Több tízmillió forintot kereshetett három férfi és egy nő azzal, hogy külföldön lányokat futtattak

Kerítés és kitartottság bűntettek elkövetésével gyanúsítható embereket vett őrizetbe a rendőrség.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói és a Körös Közterületi Támogató Alosztály rendőrei egy sarkadi férfit 2024. április 10-én fogtak el Gyulán. Szintén sarkadi társait, két férfit és egy nőt pedig másnap reggel állították elő Sarkadról.

A férfiak a gyanú szerint az elmúlt években olyan lányokat küldtek külföldre pénzt keresni, akikkel itthon kerültek kapcsolatba. Érzelmi alapon vették rá őket arra, hogy árulják a testüket, azzal hitegették őket, hogy az itthoni közös életükre, jövőjükre gyűjtik a pénzt. Az utazásukat megszervezték, szállást is intéztek nekik. A lányok az utcán, illetve parkolókban szerezték a kuncsaftokat, majd hotelszobákban vagy pár órára bérelt helyiségekben szolgálták ki őket. A bevételükkel el kellett számolniuk. Hazaküldték a férfiaknak, vagy oda kellett adniuk a három férfival együtt most elfogott nőnek, aki rendszerint ott volt velük külföldön - írta a police.hu. 

A prostitúcióval szerzett pénzt az itthoniak felélték, elköltötték. A nyomozók két személykocsit, mobiltelefonokat és a pénzmozgásokat igazoló papírokat foglaltak le tőlük. 

A büntetőeljárásban a rendőrök vizsgálják, hogy hány lányt vehettek rá arra, hogy szexuális szolgáltatást nyújtson azért, hogy abból anyagi hasznuk legyen.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !