Befejezték a nagykanizsai illegális valutaváltók ellen folytatott ügy vizsgálatát

Egy 61 éves férfi annak ellenére sem hagyott fel jogosulatlan pénzügyi tevékenységével, hogy korábbi hasonló ügye bírósági szakaszban volt. Újra illegálisan váltotta a valutát Nagykanizsán, egy presszóban és a vendéglátóhely irodájában. Engedély, bejelentés és pénztárgép használata nélkül végzett tevékenységéről tudott az üzlethelyiség bérbeadásában érdekelt házaspár is. A gyanúsított illegálisan szerzett vagyonát átadta élettársának, aki ingatlanokat vásárolt, hogy leplezze a bűnös pénzmozgást.

A zalai nyomozók az aprólékosan beszerzett adatok és bizonyítékok alapján felgöngyölítették a szövevényes ügyet, és további két olyan férfit is azonosítottak, akik a különböző valuták váltásában segítettek.

A büntetőeljárás hat személlyel szemben folyt, L. Jánost és élettársát pénzmosás, a 61 éves férfit emellett még a többiekkel együtt jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett miatt hallgatták ki. A rendőrök a vagyonvisszaszerzés érdekében pénzt foglaltak le és ingatlanokat vettek zár alá több mint 85 millió forint értékben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !