Testvérétől lopott és kifosztotta alvó rokonait egy hajdúhadházi férfi

A hajdúhadházi férfit az eset után letartóztatták, a vádemelés alapján kifosztás és lopás miatt kell a bíróságon felelnie.

A vádirat szerint a hajdúhadházi férfi 2023. október 24-én, éjjel elment a testvére házához, ahol az udvaron parkoló autó ablakát betörte, és a járműből ellopta a benne tartott szerszámgépeket, kábeleket és 25 000 forint készpénzt. Tettével közel 120 000 forint lopási és 5000 forint rongálási kárt okozott, ami nem térült meg, ezért a sértett a nyomozás során kérte kárának megfizetését.

A férfi 2024. január 12-én, hajnalban, az unokatestvérének hajdúhadházi otthonához ment, ahol a kilincsre zárt ajtón keresztül bejutott a házba. A szobákban értékek után kutatott, majd bement a gyerekszobába, ahol a két alvó gyermekhez lépett, és az egyikük ágyon lévő mobiltelefonját elvette. Az elkövető ezután a hálószobába ment, ahonnan az alvó házaspártól ellopott egy doboz cigarettát. A nő közben felébredt és rákiáltott a vádlottra, a férje pedig kiugrott az ágyból és ellökte a férfit, aki elmenekült a házból.

A család közel 26 000 forint kára megtérült, mert az elkövető a házánál megjelenő rokonoknak visszaadta az elvett dolgokat.

A vádlott a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozása során beismerte a bűncselekmények elkövetését.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő férfit lopás bűntettével és 2 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá kötelezze a testvérének okozott lopási kár megfizetésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !