Térfigyelő kamera rögzítette, ahogyan Egerben fékezés nélkül elgázolnak egy gyalogost

Az Egri Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki elütötte az úttesten átkelő gyalogost. 

A vád szerint az autós az egri Érsekkert melletti hosszú és egyenes útszakaszon közlekedett. A gyalogos sértett eközben elindult, hogy átkeljen az úttesten, azonban nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, hanem kb. egy méterrel mellette tette ezt. A vádlott nem kellő figyelmességgel vezetett, így nem vette észre a túloldalra már majdnem átértő sértettet, akit a kocsija elejével fékezés nélkül elütött, és messze előre lökött.

A vádlott rögtön megállt, és a sérült segítségére sietett, aki több méterrel az elütés helyétől feküdt az úttesten. A balesetet a sértett – a csodával határos módon – csonttörés nélkül megúszta, a jobb keze hüvelykujjának ficamát és agyrázódást szenvedett el. 

A központi járási ügyészség az Egri Járásbírósághoz most benyújtott vádiratában a figyelmetlen vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !