Senki nem bújhat el a mozgósítás elől, üzente az ukrán tábornok

Senki nem bújhat el a mozgósítás elől, ezért jobb, ha mindenki veszi a bátorságot és belép a fegyveres erők soraiba, mert hiába adnak fegyvereket a szövetségesek, ha hadseregünkből hiányoznak az emberek – jelentette ki Olekszandr Pavljuk altábornagynak, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében, vette észre a Kárpát.in.ua kárpátaljai hírportál.

„Ma ugyanazok az emberek mondják, hogy a mi hadseregünk a legerősebb és legprofibb Európában, a világon. Nyugati fegyverek állnak rendelkezésünkre. Ismerjük és értjük az ellenség terveit. Tehetséges és tapasztalt parancsnokaink vannak. Két évvel ezelőtt megvédtük Kijevet, és most saját haditechnikánkkal csapunk le katonai célpontokra az ütközővonaltól ezer kilométerre. De hiába kapunk segítséget, akármennyi fegyverünk lehet, ha emberhiányunk van!” - írta Pavljuk.

A tábornok megjegyezte, hogy „a felszerelés nem megy magától, a fegyver nem lő magától, a drón nem repül magától”, ezért frissíteni kell az egységeket. „Az orosz propagandisták sokakkal elhitették, hogy a mozgósítás nem arról szól, hogy meg kell védeni az országot az agresszortól, hanem az igazságtalanságról és a jogsértésről. Megértem az emberek azon vágyát, hogy békés életet éljenek, utazzanak, karriert építsenek. De van egy objektív valóság: Oroszország megtagadja tőlünk a létezés jogát. Az ellenség csak az erő nyelvét érti” – mutatott rá.

A parancsnok hangsúlyozta: a megszállókat kényszeríteni kell földünk elhagyására, és ha ezt nem tesszük meg, „egyáltalán nem lesz békés élet, jogok és szabadságjogok”. Ezt maga Oroszország bizonyítja és az, amit az ideiglenesen megszállt területeken csinál. „Minél több ukrán veszi a bátorságot, hogy csatlakozzon a fegyveres erőkhöz, annál kevesebb esélye lesz Oroszországnak vérszomjas tervei megvalósítására. És minél hamarabb térnek vissza az ukrán városok a normális, biztonságos élethez. Ezért felszólítom az ukránokat, hogy szabaduljanak meg az érzelmektől, ne engedjenek a provokációknak. Tudatosítani kell, hogy senki nem tud elrejtőzni. Hiszen az ország sorsa, nemzetünk sorsa a tét. Oroszország senkit nem fog békén hagyni: azokat sem akik elbújtak, sem azokat sem, akik elárulták Ukrajnát” – magyarázta Olekszandr Pavljuk.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !