A rendőrök sokkolóval ártalmatlanítottak egy férfit, aki az esztergomi kórházban tört-zúzott és rátámadt több egészségügyi dolgozóra

Törni-zúzni kezdett egy 24 éves férfi az esztergomi kórházban, miután egyik közeli családtagjának állapotáról rossz hírt kapott - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.  

O. Róbert ütni és rángatni kezdte a folyosón lévő ajtót és felborított egy szekrényt. Tombolása ezzel még nem ért véget, kidobott két széket az ablakon és kitépett a falból egy radiátor elemet. Az őrjöngő férfi dühe ezután a kórházi személyzet ellen fordult. Először egy ápolóra és egy betegszállítóra támadt rá. Ekkor egy orvos sietett kollégái segítségére, de az elkövető őt és az időközben a helyszínre érkező biztonsági őrt is többször megütötte. A bántalmazott személyek közül ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek.

A 24 éves férfi tombolásának az Esztergomi Rendőrkapitányság egyenruhásai vetettek véget. Ellenállását sokkoló, testi kényszer és bilincs alkalmazásával tudták megtörni. O. Róbertet a járőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását. Ellene rongálás vétség, súlyos testi sértés bűntette és annak kísérlete, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Utóbbi bűncselekmény elkövetése egytől öt évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyeget.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !