Rágógumit adtak a fiatalkorú rablónak a megvert és megöléssel fenyegetett mezőkövesdi gyerekek

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú fiú ellen rablás bűntette miatt. Az elkövető három kiskorú fiút szólított le pénzt kérve, de rágógumit ajánlottak neki, ezzel nem elégedett meg, pénzt követelt, megöléssel fenyegette és bántalmazta őket.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott Mezőkövesden, az utcán leszólított három kiskorú fiút és 200 forintot kért tőlük. Közölték, hogy nincs náluk pénzt, tovább haladtak, de a vádlott követte őket, közben arról kérdezgetett, hogy verekedjenek-e egymással, akarnak-e bajt. Az egyik sértett felajánlotta, hogy ad egy rágógumit, mire a fiú válaszként elfogadta, de a családtagjainak is kért, így több rágógumit vett el. Viszont ezután sem távozott, így az előzőleg a rágót felajánló 1000 forintot adott neki, hogy hagyja őket békén. A vádlott elvette a pénzt, de további pénzt követelt tőlük, két sértettet tenyérrel mellkasánál megütött. A harmadikat is próbálta megütni, de ő hárította.

A bántalmazás következtében a másik sértett is 1000 forintot adott, de a fiatalkorú újból megütötte őket. A fiú egyiküket gyomron rúgta és azzal fenyegetőzött, hogy késsel elvágja a torkukat, ha nem adnak neki még pénzt. Félelmükben a két sértett ismét adott 1000-1000 forintot, majd egy éppen kinyitó vendéglátó egységbe bementek. Utánuk ment a vádlott is, viszont az alkalmazott felismerte egy korábbi lopás kapcsán, így távozott.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !