Rács mögé került az állatkínzó salgótarjáni díler

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy 40 éves nőt, aki Salgótarjánban új pszichoaktív anyaggal kereskedett, és a saját kutyáját is súlyosan elhanyagolta.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozást folytat a nő ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés és állatkínzás miatt. A nyomozás adatai szerint a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított 2023-tól otthonában értékesítette a „füst” fantázia nevű illegális szert. A nő nemcsak pénzt, hanem ruhaneműt,  élelmiszert, akár bolti csirkemellet is elfogadott az áruért cserébe.

Emellett a gyanúsított a házának udvarán egy betonoszlophoz kikötötte a pitbull fajtájú kutyáját, aki a házkutató rendőrök kiérkezésekor láthatóan alultáplált és legyengült állapotban volt, a nő a számára fedett helyet, élelmet és vizet sem biztosított. A súlyosan elhanyagolt, sebekkel teli kutya elszállításáról a rendőrök azonnal gondoskodtak.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés megakadályozása érdekében – az ügyészségi indítvánnyal egyetértve – elrendelte a gyanúsított letartóztatását, melyet a nő tudomásul vett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !