Őrizetbe vették az aláírásgyűjtő aktivistákat "megrángató" férfit, elmeorvosi vizsgálata is indokolt

Garázdaság gyanújával hallgatta ki a rendőrség azt a férfit, aki csütörtökön a budapesti Deák téren agresszívan lépett fel aktivisták ellen egy aláírásgyűjtő sátornál. A férfi elmeorvosi vizsgálata is indokolt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője sajtótájékoztatón pénteken.

Csécsi Soma elmondta: csütörtökön bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Budapesten, a Deák téren aktivistákat ért atrocitás; egy férfi agresszívan lépett fel ellenük,  "meg is rángatta" őket.

A szóvivő közölte: a rendőrök elfogták a férfit és előállították, azonban erős ittassága miatt gyanúsítottként csak órákkal később tudták kihallgatni. Garázdaság vétsége miatt őrizetbe vették, indokolttá vált elmeorvosi vizsgálata is - tette hozzá.

Ugyanezen a napon bejelentés érkezett arról is, hogy Békásmegyeren a Heltai téren többen italoznak, hangosan mulatoznak, zavarják a nyugalmat - folytatta a szóvivő. A kiérkező rendőrök és a közterület-felügyelet munkatársai nem tapasztalták a jelzetteket, de a bejelentésben érintett két embert igazoltatták.

Csécsi Soma hozzátette, a rendőrség kamerafelvételek elemzésével vizsgálja, hogy történt-e garázdaság. Ugyanakkor hangsúlyozta: a két eset nem mutat összefüggést, ezért kijelentette, hogy szervezett támadás aláírásgyűjtő aktivisták ellen nem történt.

Az MTI értesülései szerint azzal szemben, ahogy a sajtóban korábban megjelent, a Blaha Lujza téren nem történt harmadik eset, a helyszínt az azt bejelentő személy összetévesztette a Deák térrel.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !