Áthívta ágyat szerelni az ismerőseit egy férfi Miskolcon, egyikük úgy elverte ácskalapáccsal és boxerrel, hogy félig megvakult

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített emberölés bűntettének kísérlete és kifosztás bűntette miatt, aki - a vád szerint - közös italozás után ácskalapáccsal és boxerrel olyan súlyosan bántalmazta a sértettet, hogy az eszméletlen állapotba került, és ezután még a mobiltelefonját is elvette.

A vádirat szerintA vádirat szerint a férfi felment egy férfi ismerőse miskolci albérletébe, együtt italoztak. Ide érkezett meg a sértett férfi, aki áthívta őket a lakásába összeszerelni egy ágyat. A sértettnél munka közben valamennyien alkoholt fogyasztottak, beszélgettek, azonban a vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki, kölcsönösen szidalmazták egymást, dulakodtak. A másik férfi megpróbálta szétválasztani őket, de eredménytelenül, így elhagyta a lakást.

A vádlott és a sértett közötti vita közben a vádlott a sértettet legalább ötször megütötte a fején a nála lévő ácskalapáccsal és fogazott fém boxerrel, valamint fejbe rúgta.

A súlyos bántalmazás eredményeként a sértett eszméletlen állapotban feküdt a társasház folyosóján, ezt a helyzetet kihasználva a vádlott a lakásából eltulajdonította a mobiltelefonját.

A bántalmazott férfi közvetetten életveszélyes állapotba került, nála súlyos egészségromlás, illetőleg a bal szeme látásvesztése okán maradandó fogyatékosság is kialakult. A cselekmény következtében a sértettnek az átlagost meghaladó fájdalmat kellett elszenvednie.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !