Önvédelemre hivatkozik az ukrán férfi, aki Tatabányán kis híján meggyilkolt egy fiatalt, mert az véletlenül hozzáért a párjához

A Tatabányai Járásbíróság emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben egy hónapra elrendelte az ukrán állampolgárságú gyanúsított letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint a letartóztatás elrendelése a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt indokolt. A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban az nem végleges, mivel a védő az ülésen nem volt jelen. A védő részére 3 nap biztosított a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Az indítvány szerint a gyanúsított 2024. április 7-én 20 óra 30 perc körül Tatabányán, a Gál István lakótelepen lévő szupermarket mögötti területen az élettársával sétált hazafelé, amikor egy lépcsősoron szembe találkozott a baráti társaságával arra sétáló, szintén ukrán állampolgárságú sértettel. Amikor a gyanúsított élettársa és a sértett egymás mellé értek, a vállukkal érintőlegesen egymásnak ütköztek, amelyet észlelve a gyanúsított haragra gerjedt, a kezébe vett egy szúró eszközt, és azzal három alkalommal, közepes erővel megszúrta a sértett hátát, valamint bal oldalának hónaljvonal alatti területét. A szúrásokat követően a sértett a barátaival elmenekült a helyszínről. A férfihez mentőt hívtak, kórházba szállítása után műtétre került sor. A szúrások eredményeképpen a sértett egy bordája eltörött, továbbá a mellüregének megnyílása miatt vérmell és légmell alakult ki nála, mely sérülések orvosi ellátás nélkül a sértett halálához vezethettek volna.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !