Mozgásképtelenné vált anyja halálát okozta egy nő

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmény miatt tíz év fegyházra ítéltek egy nőt, aki nem gondoskodott mozgás- és önellátásra képtelen állapotba került anyjáról - közölte az Egri Törvényszék a honlapján.

Azt írták, hogy a sértett állapotáról tudott az elítélt nő lánya és annak élettársa is, emiatt őket felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a törvényszék.

A közlemény szerint a sértett - háztartási baleset következtében - 2019. november végén ágyhoz kötött állapotba került. Lánya tisztában volt anyja állapotával, ennek ellenére a gondozását nem látta el, részére sem orvosi, sem szociális gondozói segítséget nem hívott és lakókörnyezete tisztán tartásáról sem gondoskodott. Hozzátették: az elítélt nő lánya és annak élettársa hetente többször megjelent a sértett által lakott ingatlanban.

Kiemelték: az asszony 2020-ban bekövetkezett halálát az ellátatlanság miatti többszervi gyulladás és vérmérgezés okozta. A halálhoz vezető folyamat során a sértettnek vélelmezhetően az átlagosat lényegesen meghaladó fizikai és lelki fájdalmat, szenvedést kellett elviselnie - írták.

Az elítélt nő lányát segítségnyújtás elmulasztása miatt 2 év - 4 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre, élettársát 1 év - 2 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélték - olvasható a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !