Huszonegyszer lopott tatabányai és tatai üzletekből egy nő (videó)

Lopások miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki tatabányai, tatai üzletekből lopott különféle termékeket, tizenegyszer biztonsági őr állította meg. 

A vádirat szerint a nő 2021. október 9. és 2023. május 8. között rendszeres haszonszerzés végett tizenhat sértett sérelmére huszonegyszer lopott, általában a ruházatába, illetve táskájába rejtette a termékeket. Az elkövető az egyik tatabányai üzletből nyolcszor lopott összesen 189 504 forint értékben szeszes italt, élelmiszert, szódagépet, robotporszívót, multifunkcionális sütőt.

A vádlott egy tatai üzletben 2022. október 1-jén  különböző élelmiszereket, kozmetikai és ruházati termékeket lopott úgy, hogy azokat a táskájába rejtette. A nő a ruházati termékek közül az egy pár sportcipőn, továbbá a két gyermek melegítőnadrágon elhelyezett áruvédelmi eszközöket egy öngyújtó segítségével eltávolította. A lopás elkövetési értéke 75 383 forint.

A különös visszaesőnek minősülő elkövető háromszor volt büntetve, legutóbb a bíróság 2023. február 15-én jogerőssé vált ítéletével kifosztás bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a nőt börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 178 433 forint vagyonelkobzásra ítélje.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: