Megfojtotta párja szeretőjét a tiszadadai nő, amikor rajtakapta a férjével

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2023 októberében a tiszadadai nőt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt tizennyolc év fegyházbüntetésre, valamint tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a védő felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.  

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a szabolcsi településen élő vádlott férje szerelmi viszonyt folytatott a sértettel, amiről a feleség tudomást szerzett, féltékenységének többször hangot is adott. 2022 nyarán a férfi felkereste szeretőjét, közösen legalább két liter bort megittak, majd szexuális kapcsolatot létesítettek és ezt követően elaludtak. A vádlott a délutáni órákban megjelent a szerető lakásán, ahol az ágyban fekvő sértettet megütötte, földre rántotta, a saját férjét pedig egy hamutállal fejbevágta, mire a férfi elmenekült. A vádlott ezt követően is folytatta az igen súlyos alkoholos befolyásoltság alatt álló – ezáltal védekezésre képtelen - sértett bántalmazását; olyan erővel szorította meg a nyakánál fogva, hogy a sértett a helyszínen meghalt.

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa a vádlott szabadságvesztés büntetését tizenhat évre enyhítette, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A Nyíregyházi Törvényszék megalapozott tényállást állapított meg és törvényes következtetést vont le a vádlott bűnösségére, illetve helyesen minősítette a bűncselekményt. A védekezésre képtelen személy sérelmére való elkövetés, mint minősítő tényező megállapítása ebben az esetben azt jelenti, hogy a sértett olyan súlyos fokban volt részeg, hogy nem tudott védekezni, a vádlottat pedig az ittas indulat vezette. Az ítélőtábla a tizennyolc év szabadságvesztést eltúlzottnak találta és a vádlott idősödő életkorát, valamint büntetlen előéletét enyhítő körülményként vette figyelembe, ezért enyhítette tizenhat évre a fegyházbüntetést. Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !