„Haver, hagyjuk ezt az egészet, menjetek innen. Ez itt van, igyatok egy kólát” – mondta a sofőr rendőrnek, majd egy 2000 forintost akart a zsebébe tenni

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség minősített hivatali vesztegetés bűntette miatt ma bíróság elé állította azt a román férfit, aki 2000 forintot próbált átadni a rendőröknek azért, hogy hagyjanak fel a megkezdett intézkedéssel.

2024. április 14-én, 16 órakor, a Kőbányán szolgálatot teljesítő rendőrök észleltek egy parkoló autót. A kocsinak hiányzott az elülső hatósági jelzése, sérült volt a hátsó lökhárítója és az egyik hátsó lámpája, továbbá az úttesten a jármű mellett üvegtörmelék volt. Szabálysértés miatt a rendőrök intézkedést kezdeményeztek az autó mellett álló harmincas éveiben járó külföldi férfival szemben. A férfi átadta az iratait, amelyek ellenőrzésekor a rendőrök megállapították, hogy a járművet és a rendszámtáblát körözik. 

Ezt követően a férfi 2000 forint címletű papírpénzt akart a rendőr zsebébe tenni, miközben azt mondta, hogy „Haver, hagyjuk ezt az egészet, menjetek innen. Ez itt van, igyatok egy kólát”. A pénz átadását a rendőr elhárította, egyúttal felszólította a férfit, hogy cselekményét fejezze be, mert azzal bűncselekményt valósít meg. A férfi azonban a bankjegyet a rendőr zsebébe tette azért, hogy a rendőrök hivatali kötelességüket megszegve a megkezdett eljárást további intézkedés nélkül fejezzék be, és távozzanak a helyszínről.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettének elkövetése miatt – gyorsított eljárásban – a mai napon bíróság elé állította.

Az ügyben a Fővárosi Törvényszék dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !