Különböző trükköket bevetve 7 millió forint értékben loptak a munkahelyükről

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik - a vád szerint - különböző trükköket bevetve közel 7 millió forint értékű dolgokat loptak el a munkaadójuktól. 

A vádirat szerint a 30 és a 27 éves férfi évek óta a cég alkalmazásában állt, amikor 2020-ban elhatározták, hogy onnan termékeket és alkatrészeket tulajdonítanak el és értékesítenek tovább.

2020 szeptemberétől - amikor azonos műszakban dolgoztak - az ellopni kívánt holmikat kartondobozba gyűjtötték, majd a zsákmányt egy nem messze parkoló autóba tették. Annak érdekében, hogy a cég területén működő biztonsági kamera ne rögzíthesse cselekményeiket, egy reflektort irányítottak rá, így az róluk csak rossz minőségű felvételt készített. A kisméretű izzókat, elemeket, LED szalagokat a ruházatukba rejtve vitték ki a gyár területéről.

Az összelopott lámpákat és lámpa alkatrészeket ezt követően a nyomozás során ismeretlenül maradt személyeknek adták el.

2021. szeptember 7-én az esti órákban két, lopott cikkel teli kartondobozzal tartottak az autójuk felé, amikor a cég biztonsági őre tetten érte őket.  Ez alkalommal 53 darab lámpát, a hozzájuk tartozó alkatrészeket, izzókat és elemeket próbáltak ellopni.

Cselekményeikkel összesen közel 7 millió forint kárt okoztak munkáltatójuknak, ami a tettenérés és lefoglalás útján kisebb részben megtérült.

A két férfi ellen jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. Az ügyészség  vádiratban arra az esetre, ha a büntetlen előéletű vádlottak az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismerik a cselekmények elkövetését, arra tett indítványt, hogy a Pásztói Járásbíróság őket 2 év, öt év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, valamint fizettesse meg velük a sértettnek okozott kárt is. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !