Kiderült, mi okozhatta a szombati, két halálos áldozatot követelő repülőgép-balesetet

A pilóta rosszulléte okozhatta a szombati, két halálos áldozatot követelő repülőgép-balesetet - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) hétfőn az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek: a HA-PET lajstromjelű Extra 330L típusú repülőgép szombaton fél tízkor szállt fel a tököli repülőtérről, majd három perc múlva megérkezett a Martonvásár - Ráckeresztúr közötti gyakorlólégtérbe, ahol néhány perces repülést követően majdnem függőleges helyzetben, nagy sebességgel a földnek csapódott. A pilóta és utasa a helyszínen életét vesztette, a légi jármű megsemmisült.

A bejelentést követően a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) balesetvizsgálói megkezdték a helyszínelést, feltárták azonosították a repülőgép fő darabjait és kormányfelületeit, majd a hétvégén a helyszínen fellelt akciókamera által rögzített fájlokat helyreállították. A felvétel alapján a repülés 8. percében a pilótánál feltételezhetően rosszullétre utaló jel mutatkozott, amely után a rögzített felvétel végéig a repülőgép "vezetetlen repülési jelleget" mutatott - közölte a minisztérium.

 Hozzátették, a KBSZ a rendőrség és a légügyi hatóság szakembereivel részletes szemlében vizsgálja a műszaki meghibásodás lehetőségét. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !