Két kerékpárost ütött el a szabálytalanul előző férfi, az egyikük meghalt

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfival szemben, aki szabálytalan előzése során kerékpárosok közé hajtott, az egyikük meghalt.

A vádirat szerint a 30 éves férfi Szlovákiából szállított Győr felé munkásokat a munkanap végén. Közlekedése során előzni kezdett, azonban nem győződött meg arról, hogy a szemközti forgalmi sáv tiszta-e. Bár az útvonalon a „kerékpárral behajtani tilos” jelzőtáblát, alatta a „kivéve célforgalom” kiegészítő táblával együtt kihelyezték, ennek ellenére a vádlottal szemben egymás mögött négy személy kerékpározott, egy apa, két felnőttkorú gyermeke, és egy barátjuk, akik kirándulni indultak.

A kerékpárosok jól láthatóak voltak a férfi részére, aki mégis megkezdte az előzést, abban bízva, hogy nem fog összeütközni a biciklisekkel. Sajnos nem így történt, az elöl haladó édesapával még sikerült elkerülni az ütközést, azonban a mögötte haladó 26 és 18 éves fiút elütötte, akik az ütközéstől az árokba estek. A leghátul haladó kerékpáros is elesett, de vele nem ütközött a jármű.

A baleset következtében a 26 éves fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt, míg 18 éves testvére súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a terheltet halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. A vele szemben kiszabható büntetés akár öt év is lehet,  valamint az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

Az érdemi döntést a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !