Jogerősen is nyolc évet kaphat a dél-koreai főnök, aki targoncával akart agyonnyomatni egy munkást Komáromban

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi megpróbálta megölni a munkatársát.

A tényállás szerint a dél-koreai férfi csoportvezetőként, a mongol férfi takarítóként dolgozott egy komáromi telephelyen. 2020. május 9-én a munkavégzés során a vádlott kezével jelezve arra szólította fel a sértettet, hogy másszon be a szemét gyűjtésére szolgáló takarófóliába. A sértett tiltakozott, azonban a vádlott betolta őt a zsákszerű fóliába, annak széleit felhúzta, a száját összefogta, így az zárt állapotban maradt. Ezt követően kezével intett egyik munkatársának, hogy a targoncával nyomja össze a kb. másfél méter magas fóliazsákot. A targoncás nem tudott róla, hogy abban egy ember tartózkodik, ezért a targonca villáival megkezdte a fólia összenyomását. Ennek során a sértett felkiáltott, a targoncás pedig azonnal abbahagyta a műveletet. A vádlott kiszabadította a sértettet, munkatársaik értesítették a mentőszolgálatot.

A sértett sérülései hat hónap alatt gyógyultak, alsó végtagjainak bénulása miatt nála maradandó fogyatékosság alakult ki.

A Tatabányai Törvényszék a vádlottat -  közvetett tettest - emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év börtönbüntetésre ítélte, 10 évre a Magyarország területéről kiutasította.

Közvetett tettes az, aki más személyt - mint eszközt -  felhasználva valósítja meg a bűncselekményt.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, ellene a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozza, mivel álláspontja szerint a férfi bűnös, a kiszabott büntetés szükséges.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !