Hatalmas tűz ütött ki Rákosrendezőn, nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

Vasúti talpfák gyulladtak meg Budapest XIV. kerületében, Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfő éjjel a honlapján.

Az OKF közleménye szerint egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A nagy erőkkel kivonuló fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral megkezdték az oltást.

A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Esztergom vonalon jelentős késésekkel kell számolniuk az esti vonatokkal utazóknak.

Az esztergomi vonalon a vonatok Angyalföldig közlekednek és onnan is indulnak Esztergom felé. A szobi vonalon a vonatok csak Rákospalota-Újpestig közlekednek és onnan indulnak Vác, Szob, illetve Veresegyház, Vác felé.

A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják az M3-as metrón és a 14-es villamoson Rákospalota-Újpest-Angyalföld-Lehet tér-Nyugati pályaudvar közötti szakaszon - írta a Mávinform. 

Frissítés!

Megindulhatott a vonatközlekedés Rákosrendező állomáson - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, a vonatok immár a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

A MÁV-START vonatpótló buszokat állít be az utasok elszállításához. A pótlóbuszok érintik Rákosrendező állomást és Istvántelek megállóhelyet. A BKK éjszakai 914-es számú autóbuszával is utazhatnak az utasok Nyugati pályaudvar-Angyalföld-Rákospalota-Újpest között. Az autóbuszok körülbelül 20 percenként közlekednek, a vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadják - írta a Mávinform.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A talpfák közelében lévő 32 köbméteres gáztartályt egy mozdony már 300 méterrel távolabbra vontatta.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei oltják a lángokat. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek.

A továbbterjedt tüzeket már eloltották, jelenleg egy vízágyú üzemel. A rakat szétbontása azonban még hosszú ideig eltarthat, így elhúzódó oltási munkálatokra kell számítani. A vonatok legfeljebb 20 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek - írták az OKF honlapján.

(Fotó: 13.kerület - ITT LAKUNK! Facebook-csoport)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !