Halálra verte a testvére névnapi bulijára érkező hívatlan vendéget a kecskeméti férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott 7 év szabadságvesztés helybenhagyása indokolt abban az ügyben, amelyben egy kecskeméti férfi halálra verte az ismerősét. 

A Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint a vádlott  a családtagjaival testvére névnapját ünnepelte. Ennek során a jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása miatt a ház udvarán lévő asztalra borulva elaludt. A sértett szintén ittasan, hívatlanul érkezett az ingatlan nyitott kapuján keresztül, ahol cigarettát kért az alvó vádlottól, aki a kérést nem teljesítette. A sértett ezután egy pohárral hátulról fejbe dobta a vádlottat, aki felugrott az asztaltól, a sértettet ököllel többször arcon ütötte, majd egy székkel tovább bántalmazta, aki az ütések hatására a földre került és a fejét a talajba ütötte.

A bántalmazott férfi a kórházi gyógykezelés ellenére meghalt.

A Kecskeméti Törvényszék a vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt mint többszörös visszaesőt 7 év fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, a vádlott cselekményének minősítése törvényes, a kiszabott büntetés pedig arányos, ezért a védelmi fellebbezéseket alaptalannak ítélve a törvényszék ítéletének helybenhagyását indítványozta.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !