Halálos balesetet okozott egy teherautó sofőrje az 53-as főúton

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető gyorshajtása miatt nem tudta elkerülni az ütközést az előtte guruló autóval, ami az ütközés következtében a szemből érkező gépjárműnek csapódott. A baleset következtében a sértett életét vesztette.

A vádirat szerint egy budapesti férfi a tehergépkocsijával a megengedett 70 km/h helyett mintegy 90 km/óra sebességgel haladt az 53. számú főúton Jakabszállás felől Kecskemét irányába. A vádlott egy útkereszteződésnél észlelte, hogy előtte, alig pár km/órás sebességgel gurul egy gépjármű. A férfi azért, hogy az ütközést elkerülje, fékezett és jobbra kormányozott, de a sebesség túllépése miatt megállni nem tudott, így a tehergépkocsi a guruló autónak ütközött. A sértett autója átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szemből érkező autó elejének.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházi kezelése ellenére két hónappal a baleset után meghalt. A szemből érkező gépjármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, 

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint tehergépkocsival lakott területen kívül legfeljebb 70 km/h sebességgel szabad közlekedni.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !