Friss jogosítvánnyal vezetett ittasan egy 17 éves fiú Debrecenben, háromszor is ütközött

A 17 éves fiú ittas útja során háromszor is ütközött, az ügyészség most emelt vádat ellene.

A vádirat szerint a fiatalkorú kevesebb mint három hónapja rendelkezett vezetői engedéllyel, amikor egy debreceni erdei földúton vezette a nevelőapja autóját úgy, hogy előtte szeszes italt fogyasztott.

Amikor a fiú beindította az autót, két parkoló jármű között akart kitolatni, de nem megfelelő sebességgel manőverezett, ezért megcsúszott a nedves földúton és nekiütközött az egyik autó elejének. Abban közel négyszázezer forint kár keletkezett, amit az elkövető a nyomozás során megtérített.

Az ütközés után a fiú tovább közlekedett, de járművével nekihajtott egy kivágott fa tuskójának, majd egy élő fának ment neki, utána fennakadt egy kerékpárosoknak kialakított ugratón.

Egy közelben éppen parkoló nő felfigyelt a zajra, és telefonon értesítette a rendőrséget. A helyszínre kiérkező rendőrök a légalkohol mérés után a fiú vezetői engedélyét elvették, őt pedig vérvételre szállították. Az eset során senki nem sérült meg, azonban a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozása során megállapították, hogy az elkövető vérében a bűncselekményi értékhatár négyszeresét megközelítő mennyiségű alkohol volt.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő fiatalkorút ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottat tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !