Folyosón térdeltették volna a dolgozókat az iváncsai akkumulátorgyárban

Szörnyű munkakörülményekről, egészen más munkakultúráról számolt be az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója az RTL Házon kívül műsorának, vette észre a 24.hu. Az egyik intézkedés annyira kiverte a biztosítékot a dolgozóknál, hogy a koreai cégvezetés kénytelen volt visszavonni.

„A műszak kezdete előtt gyülekeznünk kellett volna a folyosón, és az összes operátornak le kellett volna ülnie a földre, vagy aki nem akar leülni, az le is térdelhetett volna a földre, és úgy kellett volna végighallgatni a műszakvezetőnek a beszédét” – mesélte az egyik dolgozó, és ezt túlságosan megalázónak érezték.

Beszéltek arról is, hogy nagyon szigorú biztonsági előírások vannak, főleg arra figyelnek, hogy semmi ne szivárogjon ki a gyárból. Például odabent minden papír fémszálas, vagyis kifelé becsipog az ellenőrzésen, a telefonoknak pedig le van takarva a kamerája, külön engedély kell ahhoz, hogy valaki elküldjön egy emailt kifelé.

Kifelé a biztonsági szolgálat minden egyes telefont ellenőriz. Hogyha hiányzik róla a matrica, akkor a telefont vizsgálatnak vetik alá, és jegyzőkönyv készül az esetről – mondta az egyik dolgozó, és a fotózási tilalom mellett nem szabad a benti gépekre bármint feltölteni, vagy onnan letölteni, menteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !