Félholtra verte édesanyját egy 39 éves férfi Veszprém vármegyében

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 39 éves férfinak, akivel szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik a büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2024. április 18-án a délelőtti órákban lakóházuk udvarán a köztük kialakult szóváltás során bántalmazta édesanyját, több alkalommal arcon ütötte, majd a sértett a földre esett, ahol a férfi több alkalommal belerúgott, miközben megöléssel fenyegette. Ezt követően a közeli farakásból magához vett egy kb. 60 cm hosszúságú fadarabot, amivel az édesanyját több alkalommal, nagy erővel fej, illetve tarkótájékon megütötte. A 70 éves sértett a gyanúsított bántalmazása következtében életveszélyes, többszörös koponya-és arccsonttörést szenvedett.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzés ellen a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !