Éveken át abuzálta, olykor párja segítségével, saját és élettársa kiskorú lányát egy volt rendvédelmi dolgozó

Vádat emeltek egy volt rendvédelmi dolgozó és élettársa ellen szexuális erőszak miatt; a férfi a vád szerint éveken át abuzálta, olykor párja segítségével, saját és élettársa kiskorú lányát - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel.

Azt írták: a negyvenes éveiben járó férfi a kiskorú sértettek ellenállását veréssel, vagy megöléssel fenyegetéssel megtörve, mindkét gyermeket nagyjából tíz éves koruk óta bántalmazta szexuálisan. Az abúzus és a bántalmazás addig tartott, amíg a sértettek nagykorúvá váltak és elköltöztek otthonról.

Hozzátették: a férfi élettársa tudott a történtekről, azonban nem vetett véget az erőszaknak, hanem később, néhány alkalommal ő is részt vett a gyermekek szexuális cselekmények elvégzésére, illetve azok tűrésére kényszerítésében. A gyermekek bántalmazásán túl a férfi az élettársát is rendszeresen verte, a nő több, csonttöréssel járó sérülést is elszenvedett az évekig tartó erőszak során.

Közölték azt is, a férfi az eljárás kezdete óta letartóztatásban van, élettársa 4 hónap letartóztatást követően, bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll. A nő a nyomozás során részben beismerő vallomást tett, míg a férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését. A rendvédelmi dolgozó - aki az ügyészség korábbi közlése szerint tűzoltó volt - jogviszonya a nyomozás kezdeti szakaszában megszűnt.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség befejezte a nyomozást a többszörösen minősített nemi élet szabadságát sértő bűncselekmények, kiskorú veszélyeztetése, valamint a súlyos testi sértéssel és személyi szabadság megsértésével elkövetett kapcsolati erőszak miatt, és vádat emelt a Fővárosi Törvényszéken. A nyomozó ügyészség a vádiratában beismerés esetén - mértékes indítványként - a férfire 22 év, a nőre 12 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá azt, hogy a bíróság mindkettőjüket végleges hatállyal tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy tevékenység végzésétől, amelynek keretében kiskorúakkal kerülnének kapcsolatba.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !