Egy lakásba zártak és prostitúcióra akartak kényszeríteni egy kiskorú lányt Budapesten

A Fővárosi Főügyészség egy nagykorú kizsákmányolása és egy gyermek személyi szabadságának elvétele miatt emelt vádat egy nő és egy férfi ellen, fiatalkorú társukat körözik.

A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az egyik vádlott, egy 37 éves nő, valamint körözött fiatalkorú társa, akinek holléte jelenleg nem ismert, 2021 áprilisától egy VII. kerületi lakásban együtt élt a későbbi két sértettel, akik közül az egyikük kiskorú volt, emellett velük lakott egy 28 éves férfi is.

A nő és társa a lakásban prostitúcióra kényszerítették a nagykorú sértettet, valamint arra, hogy az így kapott pénzt adja át nekik; a nő társa többször bántalmazta is a sértettet.

A jelenleg körözött férfi a kiskorú sértettet is megverte, hogy őt is szexuális szolgáltatás nyújtására kényszerítse, a gyermek azonban nem tett ennek eleget.

A két sértettet egy idő után bezárták a lakásba, azt nem hagyhatták el egyedül, a személyi szabadságuk korlátozásában alkalmanként a lakásban élő 28 éves férfi, az ügy másik vádlottja is részt vett - írták.

A Fővárosi Főügyészség a nőt minősített eseti emberkereskedelem bűntettével és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett személyi szabadság megsértésével, a 28 éves férfit kétrendbeli személyi szabadság megsértésével vádolja.

A főügyészség a nővel szemben végrehajtandó börtön-, valamint pénzbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást, a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !